Cultura Crăciunului

- Apr 07, 2019-

De la religie la globalizare

De la festivalul religios inițial sa transformat într-un festival global. Sensul religios al Crăciunului se îmbină treptat cu tradițiile culturale din toate părțile lumii. Unii au evoluat pe baza culturii religioase și au devenit mai culturale cultura religioasă a Crăciunului. Unele sunt secularizate treptat, comercializate și chiar politizate.

În ceea ce privește pomii de Crăciun, nu există nici un pom de Crăciun în tradiția greacă, dar aceasta nu înseamnă că pot exista sau nu trebuie să fie pomi de Crăciun. Statele Unite au o tradiție de plasare a pomilor de Crăciun. Mulți copii din țările occidentale au spus de la o vârstă fragedă că Moș Crăciun intră în casă de la coșul de fum și pune în liniște cadouri în șosete la capul unui pat bun al copilului. Odată ce performanțele academice ale copiilor scad, ele sunt adesea avertizate de părinți sau de profesori că nu pot primi cadouri de Mos Craciun. Un profesor din statul de sus, New York, le-a spus elevilor din clasa de la sfârșitul lunii trecute că "nu există Moș Crăciun în lume", adăugând că darurile de pomul de Crăciun au fost puse acolo de către părinți și că au fost forțați să-ți ceri scuze pentru că a provocat controverse părintești.

微信图片_20190121105739

De la unic la mai diversificat

Descărcarea treptată a misterului religios la Crăciun este legată atât de dezvoltarea științifică, cât și de economia de mărfuri. În economia de piață, Crăciunul poate fi ambalat în diferite forme profitabile. Oamenii de afaceri folosesc o varietate de mijloace de promovare pentru a atrage consumatorii să cumpere bunuri. Crăciunul nu numai că dă oamenilor mai multe motive pentru consumul de vacanță, dar, de asemenea, adaugă mai multe bârfe de vacanță - cultura consumatorilor.

Multi-orientarea culturii de Crăciun face lumea mai splendidă.