Dacă economiștii se întâlnesc pentru Crăciun

- Apr 26, 2019-

După cum a spus Churchill, "economiștii rareori au o certărească, nici măcar pe un subiect cum ar fi Crăciunul".

Dacă puneți doi economiști în aceeași cameră, veți obține două opinii. Dar dacă unul dintre ei se întâmplă să fie un keynesian, felicitări, există oa treia voce.

Keynesians: Crăciun, stabilitatea macroeconomică prea!

2019121439148327

Ei decid câte crăpate pentru a sărbători pe baza anului. Articolul lui Paul Krugman despre marea depresie, "speranța în fiecare zi este Crăciunul", este cel mai bun exemplu. În acest articol, el a dezvăluit și gustul său mic pentru rockul superb englezesc. a suspectat mult timp că statul nu face destul, deci chiar și Moș Crăciun vrea să fie "sponsorizat de guvern".

Școala austriacă de economie: Crăciun, pericol vechi!

2019121440384752

Ei spun după sărbătoare, lacrimi. După o petrecere de crăciun, economia tinde să moară în ianuarie. Împreună cu darul dă naștere hazardului moral? Cheltuiești prea mult decorurile de Crăciun?

Ei sunt cu adevărat îngrijorați de aceste probleme. Școala austriacă de economie ar fi fost la fel de liberală ca oricând în opoziția sa cu Crăciunul ca o vacanță "publică" pentru întreaga lume. Etichetarea pe piața liberă va duce la rezultate bune, dar Crăciunul este de asemenea, un fel de libertate!

Monetarist: ce este Crăciunul, doar știu.

2019121441364650

Modul lor de gândire este redus la o singură identitate. Această identitate este ușor de înclinată de viteza lui Santa. Monetariștii din Diehard cred că dacă numai eliberarea "ciocolatei" ar fi controlată, acolo

nu ar fi hiperinflația sau hiperactivitatea "taliei" printre copiii mici.

Școala din Chicago: cadouri sunt lipsite de sens