Evoluția timpului pomului de Crăciun

- Jan 18, 2019-

În mod tradițional, până la Crăciun (24 decembrie), pomul de Crăciun va fi decorat și apoi scos după 12 nopți (6 ianuarie). Este considerat ghinionistă avansarea și amânarea acestei date.

Cu toate acestea, sezonul modern de cumpărături de Crăciun a permis majoritatea magazinelor să înființeze pomul de Crăciun la sfârșitul lunii octombrie. (În Marea Britanie, Departamentul de Crăciun al lui Selfridge a fost deschis la începutul lunii septembrie, inclusiv pomul de Crăciun).

Cele mai multe familii americane, ridicând în mod obișnuit un pom de Crăciun imediat după Ziua Recunoștinței (a patra joi din noiembrie) până la Anul Nou. Unele familii americane nu au început să ridice pomul de Crăciun până în a doua săptămână a lunii decembrie, iar pomul de Crăciun a fost înființat până pe 6 ianuarie (festivalul principal).

În Germania, bradul tradițional de Crăciun a fost înființat la 24 decembrie, dar unii oameni l-au stabilit cu 1-2 săptămâni înainte.

În Australia, a fost o săptămână înainte de vacanța de vară școlară; cu excepția Austriei de Sud, unde cea mai mare parte a fost stabilită la începutul lunii noiembrie (după sărbătoarea Crăciunului de la Adelaide Credit Union).